Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Annelies van Gurp en Emile Kruip exposeren fraaie sculpturen bij Galerie Biessen

5 mei 2019 tot 3 juni 2019

Van 5 mei t/m 2 juni exposeren Annelies van Gurp en Emile Kruip fraaie glas en steensculpturen bij Galerie Biessen. Ook in de tuin zijn diverse beelden te zien. Tijdens deze periode is de Galerie op zaterdag en zondag open van 14.00 – 17.00 uur. Verder op afspraak. Parkeren kan op het terrein naast de Galerie. U bent van harte welkom.  routebeschrijving


Annelies van Gurp

In de loop van de jaren heb ik via diverse opleidingen leren werken met verschillende technieken en  materialen..Ik ben begonnen met schilderen en vervolgens heb ik gewerkt in brons, keramiek en glas. De laatste jaren heb ik veel met glas gewerkt en heb nu ik een nieuwe dimensie gevonden in het werken met steen. De combinatie van steen met glas is daarbij een extra uitdaging.  Afgelopen jaar ben ik ook  weer volop aan het schilderen. De laatste maanden heb ik hard gewerkt en heb me vooral met glas beziggehouden. Ik laat nu nieuw werk zien dat ik speciaal heb gemaakt voor deze tentoonstelling.

Emile Kruip

Tussen 1972 en 1976 volgde ik in Hasselt de kunstacademie, atelier schilderen. Mijn 2e keus was toen beeldhouwen. Al die jaren en daarna heb ik enkel geschilderd. In 1985 kwam ik als free-lancer bij Bruns en kreeg ik naast schilderklussen ook de vraag om modellen vorm te geven. Dat varieerde van landschap-maquettes tot levensgrote personages. Daar beleefde ik meer en meer plezier aan en rond 2001 begon ik bij een beeldhouwgroep in Eindhoven voor het eerst te werken met echte stenen. Vrijwel alle vormen zijn “en taille direct”ontstaan: ik kijk de steen aan , begin voorzichtig er wat vorm aan te geven en gaandeweg ontstaat er een idee wat ik wil en wat de steen toelaat. Het meest boeiende is het moment dat ik lijk vast te lopen en dat zich plots een oplossing aan dient die ik nimmer van te voren zou hebben kunnen bedenken. In één flits staat letterlijk alles op zijn kop met een -voor mij- heel verrassend resultaat. Sommige stenen zijn van zichzelf al zo fraai of druk van karakter dat een minimale ingreep al volstaat. Andere vragen om een drastische aanpak. Het is voor mij telkens opnieuw een avontuur waar de steen en ik samen uit gaan komen.

Gegevens

Begin:
5 mei 2019
Einde:
3 juni 2019
Evenement Categorie: