Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijzondere foto’s, keramische bewaardozen en tekeningen bij Galerie Biessen

2 december 2018 tot 31 december 2018

 

 

Van 2 december t/m 30 december exposeren Dariusz J. Gorski, Caroline Peeters en Aldona Stachowska bijzondere foto’s, keramische bewaardozen en tekeningen bij Galerie Biessen. Tijdens deze periode is de Galerie op zaterdag en zondag open van 14.00 – 18.00 uur. Verder op afspraak. Parkeren kan op het terrein naast de Galerie. U bent van harte welkom.  routebeschrijving

Dariusz J. Gorski

Dariusz J. Gorski studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Poznan, Polen. Hij werkt op het gebied van fotografie, schilderen video en objecten. Hij organiseert artistieke evenementen en is co-oprichter van de groep ”Antyle2”. Gorski is oprichter van het jeugdtheater “onregelmatige vormen” en leidt hiervoor ook mensen op. In zijn artistieke loopbaan heeft hij verscheidene zilveren en gouden awards gekregen. Ook is Dariusz J. Górski onderscheiden voor zijn werk voor de Vereniging van Poolse kunstenaarsfotografen. Górski woont en werkt in Berkeley, Californië/ VS.

Caroline Peeters

Sinds haar studie bouwkunde aan de TUE en tijdens haar jaren werkzaam als architect is Caroline Peeters voortdurend bezig geweest met keramiek, met name doosvormen. Sinds 2011 is zij zelfstandig ondernemend kunstenaar met keramiek als favoriet basismateriaal. De architectuur van de “doos” en de thematiek van het “bewaren” zijn inspirerende gidsen die haar al jarenlang door de wereld van de keramiek leiden. Haar werk bestaat uit handgevormde doosvormen, “bewaarplaatsen” in zwarte klei, waarbij zij diverse manieren van stapelen, koppelen, openen en sluiten onderzoekt. Hierbij gebruikmakend van textiele materialen als vilt, elastiek en rubber. Door het gebruik van keramische slibs en glazuren krijgen delen van de vormen een bijzondere uitstraling.

Aldona Stachowska

In de zoektocht van Aldona Stachowska ligt het vertrekpunt in de innerlijke beschouwing. Kunst kan bij haar alleen ontstaan vanuit doorleefde ervaringen en de bezinning daarop. Het is deze contemplatieve grondslag waarop de kunstenares haar artistieke wereld bouwt. Hoe zij dat doet lijkt van een tweede orde. De verfijnde tekening is haar even dierbaar als de snelle aquarel. En de eerlijke gouache doet niet onder voor de doorwrochte olieverschildering.

Gegevens

Begin:
2 december 2018
Einde:
31 december 2018