Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fraaie kringlopers van Jos Smeets bij Galerie Biessen

3 mei 2020 tot 31 mei 2020

Van 3 mei t/m 31 mei exposeert Jos Smeets kringlopers en Jan Biessen schilderijen bij Galerie Biessen. Ook kun je de galerietuin bezichtigen. Tijdens deze periode is de Galerie geopend op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak.  Parkeren kan op het terrein naast de Galerie. Je bent van harte welkom.

 

 

Kringlopers, Jos Smeets

Jos Smeets is regelmatig te zien in de verschillende kringloopwinkels van de regio Bergeijk, Valkenswaard en Eindhoven. Dan is hij met name op zoek naar vakkundig uit hout gesneden dieren, zoals olifanten, neushoorns, antilopen, enz….  Thuis in zijn atelier gebeurt er iets mee, maar vaak bij het zien ervan in de kringloopwinkel heeft hij al een moment van ‘eureka’!  Hij combineert, componeert en assembleert zo’n beest met een andere vorm, soms ook weer uit de kringloopwinkel. Of hij plaatst het beest zo, dat er van vervreemding sprake is. Een vorm van relativering en humor is bij zijn kringlopers wel op zijn plaats: kunst met de  K van knipoog. Vaak prachtig gesneden stukjes hout in de vorm van een olifant, neushoorn en een paar zebra’s, die als ’t ware al in het houtblok verborgen zaten. Hij ziet combinaties, die verwondering oproepen. Kortom: Jos geeft op een kunstzinnige en smaakvolle wijze zijn kringlopers een nieuw leven. Jos Smeets exposeerde al eerder bij Galerie Biessen.

 

Schilderijen, Jan Biessen

Jan Biessen maakt 2 dimensionaal werk in uiteenlopende technieken zoals: acrylschilderijen, mixed media en grafisch werk. In zijn beeldtaal streeft hij steeds naar vernieuwing. De onderwerpen zijn divers. Botsende kleuren en het optimaal benutten van de vlakverdeling geeft zijn werk sterke contrasten en passie. Ruim 30 jaar heeft Jan Biessen samengewerkt met een aantal galeries die in de verkoop van zijn kunstwerken bemiddelden. Veel van zijn doeken hebben hun weg gevonden naar particulieren, instellingen en bedrijven. Tegenwoordig toont Jan Biessen elke eerste zondag van de maand  van 14.00 – 17.00 uur zijn recente werken in de eigen Galerie. Twee of drie keer per jaar, zoals nu, wordt bij Galerie Biessen periodiek ook werk geëxposeerd  van collega-kunstenaars.

 

Klik op onderstaande links voor routebeschrijving en een impressie van de tuin.

Routebeschrijving

Mijn tuin

Gegevens

Begin:
3 mei 2020
Einde:
31 mei 2020
Evenement Categorie: