Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maria Loos en Jos Smeets exposeren unica druk en kringlopers bij Galerie Biessen

7 oktober 2018 tot 5 november 2018

 

Maria Loos en Jos Smeets exposeren van 7 oktober t/m 4 november unica druk en kringlopers bij Galerie Biessen. Ook de tuin met beelden kunt u vrij bezichtigen. Tijdens deze periode is de Galerie op zaterdag en zondag open van 14.00 – 17.00 uur. Verder op afspraak. Parkeren kan op het terrein naast de Galerie. U bent van harte welkom.  

Maria Loos

Lijnen, vlakken, vormen, je komt ze overal tegen. Het transformeren van alles wat je ziet naar een eigen stijl, dat is wat ik telkens weer probeer. Met het minimale en speelse, vertrokken vanuit de werkelijkheid, probeer ik geest en fantasie te prikkelen.  Soms is het werk figuratief, dan weer geabstraheerd waarin een zekere diepte is gekomen.

Jos Smeets

De laatste jaren is Jos Smeets regelmatig te zien in de verschillende kringloopwinkels in de regio. Dan is hij met name op zoek naar dieren en als het even kan vakkundig uit hout gesneden dieren, zoals olifanten, neushoorns, antilopen, enz…. Een zielig kijkend hondje of eend van keramiek laat hij ook niet staan. Thuis in zijn atelier gebeurt er iets mee, maar vaak bij het zien ervan in de kringloopwinkel heeft hij al een moment van ‘eureka’! Hij combineert, componeert en assembleert zo’n beest met een andere vorm, soms ook weer uit de kringloopwinkel. Of hij plaatst het beest zo, dat er van vervreemding sprake is. Een vorm van relativering en humor is bij zijn kringlopers wel op zijn plaats. Soms zet hij een beest op hoge dunne poten, alsof het zo uit een schilderij van Salvador Dali is gelopen. De olifant, die op een ovale lijst loopt, is letterlijk en figuurlijk een echte kringloper.  Een prachtig gesneden stukje hout in de vorm van een olifant, die als ’t ware al in het houtblok verborgen zat, intrigeert Jos . Hij ziet combinaties, die verwondering oproepen. Dat heeft hij heel zijn lesgevende loopbaan aan duizenden leerlingen proberen over te brengen: ‘Onderwijzen: het wonder wijzen!’(Prof. Claes).

Gegevens

Begin:
7 oktober 2018
Einde:
5 november 2018