Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

5 kunstenaars tonen bijzonder werk bij Galerie Biessen

7 mei 2023 tot 4 juni 2023

5 kunstenaars tonen bijzonder werk bij Galerie Biessen
 
4 schilders/tekenaars en 1 keramist tonen bijzonder en gevarieerd werk bij Galerie Biessen.
De expositie loopt van 7 Mei t/m 4 juni en is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Ook kun je Galerie Biessen bezoeken op afspraak, 0651024223. Locatie: Kerkstraat 40b, Bergeijk. Parkeren kan op het terrein naast de galerie. Je bent van harte welkom.
 
Gerthy Fleskens was freelance design ontwerpster voor Weverij de Ploeg in Bergeijk. Zij creëert in haar huidige werk levendigheid door directe en doelgerichte penseelstreken vanuit de losse pols. Haar werk heeft een sterk coloriet. De schilder Matisse is Gerthy’s grote voorbeeld.
 
Agnes Fleskens werkt voornamelijk met grove chamotte en gebruikt geen glazuur om de huid van de klei meer te laten spreken. Om kleur te geven aan haar sculpturen gebruikt ze slibs en oxides. Haar inspiratie haalt ze uit oude en niet-westerse culturen en verweerde voorwerpen.

Cor van den Bemt
toont monumentaal werk op doek en paneel. Hij maakt schetsen van gevonden voorwerpen en details uit de natuur. Cor transformeert en zoekt naar lijn en vorm. Vlakken worden toegevoegd of weggenomen. Voor het lijnenspel ontwerpt hij op scraperboard en voor contrasten wordt negro potlood gebruikt.
 
Mieke Weekers zat  Als kind achter de trapnaaimachine van haar moeder om poppenkleertjes te maken. Nu gebruikt ze de naaimachine als schetsmateriaal. Voor kinderen maakte ze een metalen bord waarop ze poppen tekende. Voor deze poppen heeft ze diverse kledingstukken en pruiken geschetst. Met magneetjes kun je de figuurtjes allerlei outfits geven.
 
Jan Biessen laat nieuw tweedimensionaal werk zien in uiteenlopende technieken. Zijn composities bestaan meestal uit grote kleurvlakken die zijn ontstaan door een ploeterende zoektocht naar expressie.

Gegevens

Begin:
7 mei 2023
Einde:
4 juni 2023