Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Galerie Biessen toont boeiend werk van Agnes Fleskens en Frans de Laat

6 oktober 2019 tot 4 november 2019

Van 6 oktober t/m 3 november exposeren Agnes Fleskens: keramische sculpturen en Frans de Laat: schilderijen, bij Galerie Biessen. Tijdens deze periode ben je van harte welkom op zaterdag en zondag van 14.00 -17.00 uur. Ook de bijgelegen tuin kun je bezichtigen. Parkeren kan op het terrein naast de galerie.

 

Agnes Fleskens

Tijdens de opleidingen L.O. en M.O. handvaardigheid, ontdekte Agnes Fleskens al snel haar voorkeur voor klei. Op de Academie voor Schone Kunsten in Turnhout heeft zij zich daarom later gaan specialiseren in keramiek. Zij werkt meestal met platen klei waarbij de huid van de klei voor haar heel belangrijk is. Het laatste jaar heeft Agnes Fleskens wat “beeldende uitstapjes” gemaakt zoals bijvoorbeeld: strakkere vormen of meer kleur, keramiek gecombineerd met hout en maskers. Sommige “uitstapjes” blijven misschien eenmalig en andere worden later weer opgepakt. De laatste maanden is zij bezig geweest met vormen met daarop de suggestie van tekst, op zeer geabstraheerde wijze.

 

Frans de Laat

Kunstschilder, tekenaar en graficus. Geboren in Turnhout maar getogen in  Arendonk. Vooral door zelfstudie werd hij de schilder die hij nu is. Frans ontmoet je in de natuur, hij schildert niet na, maar voegt een eigen beleving en inspiratie toe. Met kunstenaar Louis Van Gorp, die de kunstacademie van Arendonk (België) heeft opgericht, kon hij urenlang discussiëren over kunst en schilderen. Zijn grote voorbeeld is de Nederlandse kunstschilder Kees Verwey, die hem ook al persoonlijk een bezoek bracht. We zullen zijn werk vooral terugvinden in portretten, stillevens en landschappen met de nodige verbeeldingskracht en zijn gezonde artistieke geest. De werken van Frans de Laat die bij Galerie Biessen worden getoond zijn een retrospectief en niet te koop.

 

Gegevens

Begin:
6 oktober 2019
Einde:
4 november 2019
Evenement Categorie: