Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fraaie kringlopers van Jos Smeets bij Galerie Biessen

3 april 2022 tot 1 mei 2022

 

Van 3 april t/m1 mei 2022 exposeert Jos Smeets kringlopers en Jan Biessen schilderijen bij Galerie Biessen. Tijdens deze periode is de Galerie geopend op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Je kunt de galerie ook bezoeken op afspraak. Parkeren kan op het terrein naast de Galerie. Je bent van harte welkom.

 

Kringlopers, Jos Smeets

Jos Smeets is regelmatig te zien in de verschillende kringloopwinkels van de regio Bergeijk, Valkenswaard en Eindhoven. Dan is hij met name op zoek naar vakkundig uit hout gesneden dieren, zoals olifanten, neushoorns, antilopen, enz….  Thuis in zijn atelier gebeurt er iets mee, maar vaak bij het zien ervan in de kringloopwinkel heeft hij al een moment van ‘eureka’!  Hij combineert, componeert en assembleert zo’n beest met een andere vorm, soms ook weer uit de kringloopwinkel. Of hij plaatst het zo, dat er van vervreemding sprake is. Enige relativering en humor is bij zijn kringlopers wel op zijn plaats: kunst met de  K van knipoog. Vaak zijn prachtig gesneden stukjes hout in de vorm van een olifant, neushoorn of een paar zebra’s als ’t ware al in het houtblok verborgen. Hij ziet combinaties, die verwondering oproepen. Kortom: Jos geeft op een kunstzinnige en smaakvolle wijze zijn kringlopers een nieuw leven. Jos Smeets exposeerde al eerder bij Galerie Biessen.

 

Schilderijen, Jan Biessen

Jan Biessen maakt 2 dimensionaal werk in uiteenlopende technieken zoals: acrylschilderijen, mixed media en grafisch werk. In zijn beeldtaal streeft hij steeds naar vernieuwing. Door sterke contrasten en botsende kleuren ontstaan expressieve kunstwerken. De onderwerpen zijn divers waarvan een deel gebaseerd op chansons van Brel. Tegenwoordig toont hij elke eerste zondag van de maand  van 14.00 – 17.00 uur zijn recente werken in de eigen Huisgalerie. 3 keer per jaar, zoals nu, exposeert Galerie Biessen werk van collega kunstenaars.

 

Galerie Biessen
Kerkstraat 40b, Bergeijk
0651024223

Gegevens

Begin:
3 april 2022
Einde:
1 mei 2022